Over mij

Jarenlang heb ik voor diverse organisaties gewerkt.
Mijn nieuwe uitdaging ligt bij wat ik binnen mijn werk, en ook binnen mijn privé leven, het leukste vond en waar ik ook vaak voor gevraagd wordt:
coachen, feedback geven en ondersteunen.

Vanaf september 2020 ben ik, door de NOBCO, gecertificeerd als Practioner coach. 

VISIE / STeIJL

Ik vind het belangrijk om naast de ander te gaan staan. En samen met die ander te zoeken naar diens eigen STIJL van omgaan met het leven. Mijn STeIJL is om, door het durven laten vallen van stiltes, de ander de ruimte te geven om bij diens eigen antwoorden te komen. 

Vanuit mijn STeIJL bepaal ík niet wat goed is voor de ander. Vanuit mijn STeIJL zal ik de ander goed volgen om door middel van doorvragen, reflecteren en confronteren het onderbewuste zoveel mogelijk naar boven te krijgen. Dit heb ik ook in mijn logo proberen vorm te geven. Met empathie laat ik de ander ook de objectieve, zakelijke kant zien. Ik geloof niet in medelijden, maar in medeleven (compassie). Alleen als critical friend kun je de ander ook daadwerkelijk verder helpen. In het leven lukt het niet om alle negatieve ervaringen te ontwijken. Het gaat er vooral om wat jouw antwoord daarop is. Daar wil ik je bij helpen.

AANBOD

Ik ben inmiddels de 60 gepasseerd en heb in mijn leven heel wat ervaringen op persoonlijk en professioneel vlak opgedaan. Ook ben ik iemand met veel ambities waardoor ik diverse opleidingen en cursussen heb gevolgd. Dit maakt dat ik een compleet pakket kan aanbieden en dat ik kies voor een eclectische aanpak.

KENNIS

Ik heb o.a. de volgende opleidingen/cursussen:
  ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  ACT slaapcoaching
  Loopbaan en Levenscoach
  Gestaltopleiding en ontwikkelingstraining
  HSAO orthopedagogiek
  Didactisch coachen middels coaching on the job
  Verbale en fysieke agressie regulatie
  Grip op verzuim; casemanager wet poortwachter
  Motiverend beoordelen
Indien gewenst, kun je mijn volledige cv opvragen.

ERVARING

Ik heb gewerkt in het (speciaal) basisonderwijs, bij de afdeling Middelen van een gemeente en bij een woonvorm voor (lichamelijk) gehandicapten.
Mijn functies waren:
  leerkracht, intern begeleider, (meerscholen)directeur, coördinator (bedrijfsvoering) en clusterleider.
  In die hoedanigheid heb ik vanaf 2000 diverse teams en individuele mensen begeleid en gecoacht, o.a. bij missie-/visie ontwikkeling, verbeter-/verandertrajecten, (dis)functionering, re-integratie, outplacement, trauma verwerking, ontwikkeling en realisatie van ambities.
Zeker voor mensen, die werken in het primair onderwijs, kan ik veel extra expertise inzetten.

WAT ZEGGEN KLANTEN OVER MIJ

Anneke heeft een prettige rustige stijl van coachen. Ze stelt vragen die je aan het denken zetten buiten je eigen gebaande paden om. Ze geeft je de ruimte om je gedachten te ordenen. Tegelijkertijd houdt ze je goed bij de les en voorkomt ze dat je afdwaalt van het onderwerp of het doel van het gesprek. Anneke is breed georiënteerd en heeft in haar loopbaan een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Dit maakt haar een coach die zowel inlevend als zakelijk kan meedenken. Ze is in staat om ogenschijnlijk complexe zaken terug te brengen tot de essentie waarna er een heel concreet doel ligt om mee aan de slag te gaan. Daarbij is Anneke goed in kaderen en benoemen en dat maakt dat je snel tot resultaten komt.
Marleen van Baal
In een moeilijke periode, die werk gerelateerd was, heb ik veel gehad aan de gesprekken met Anneke. Ze had altijd een luisterend oor zonder te oordelen. Ze hielp me op weg wanneer ik het even niet meer kon. Ze zorgde ervoor dat ik opnieuw ging geloven in mijn eigen mogelijkheden en capaciteiten. Ze dacht mee in oplossingen. Anneke heeft vervolgens een re- integratieplan opgesteld, waarin ik alle tijd kreeg om mezelf weer ‘terug te vinden’. Ze heeft er mede voor gezorgd dat ik nu weer elke dag met veel plezier naar mijn werk ga! Bedankt Anneke.
JB
Als startend lid van het kwaliteitsteam was ik erg zoekende naar mijn rol. In gesprekken met Anneke heb ik hier meer inzicht in gekregen. Ook zijn wij samen op zoek gegaan naar mijn kernkwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen, uitdagingen en allergieën. Dit hebben we gedaan met behulp van de kernkwadranten. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen gedragingen en onderlinge verhoudingen. De inbreng van Anneke tijdens deze gesprekken heb ik als zeer waardevol en prettig ervaren.
Dorien
CONTACT
Anneke Steijlen
Tel. 06 44466355
anneke@coacheninsteijl.nl
Westeringlaan 32
5993 CH Maasbree
KvK 72511508
© 2018 - COACHEN IN STeIJL  | ONTWERP EN REALISATIE STUDIO COPPIS
Call Now Button